_ _

27 octombrie 2010

Intarziatul...adica io in persoana

http://youtu.be/B_jeyfijack



Am fost plecat in zona Banatului,zona fara semnal pentru un modem vodafon,m-am chinuit cateva zile sa gasesc o pozitie a laptop-ului care sa capteze un semnal mititel,atata cat sa pot scrie ceva .
Ei bine n-am reusit,decat sa ma amagesc cu 20 de minute,in care n-am reusit altceva,decat sa pornesc PC-ul si sa astept pana a fost identificata reteaua si mi s-a comunicat ca ,semnalul este foarte slab...:-)))).


Daca v-ati gandit de ce n-am mai scris nimic ,pe acest blog sarac... am fost plecat cateva zile, intr-o zona ciudata...din tara,jud.Caras Severin,mai precis in Bocsa Montana,acolo unde,dimineata devreme(pe la ora 05:00),sunetele copitelor de cai,pe asfaltul murdarit tot de ei,zi de zi,te trezesc,daca te odihnesti in camera de la strada.Pe "vale",cum spun locuitorii strazii pe care o vedeti in imagine,la capatul ei,se intinde un adevarat cartier de tigani,pe care-i vezi in fiecare zi stand in carute,deasupra lemnelor,pe care le duc in diverse locuri,sa-si castige existenta.
Nu este singura modalitate,cealalta,este foarte cunoscuta de noi si  consta in cersit.Nu pe la noi,ca suntem mai saraci ca multi din ei,ci prin alte tari europene,ultima scena fiind Parisul,capitala unei tari pe care am iubit-o inca de mic,din scoala generala,cand am inceput sa studiez limba franceza
acolo unde visam cu totii sa ajungem.Nu voi dezvolta subiectul,pentru ca mi-este rusine,pana si de gandul ca eu,daca voi ajunge sa ma plimb pe malurile Senei,as intalni tigani la tot pasul,care sa-mi ceara bani si daca nu sunt atent,sa-mi ciordeasca portofelul.
Am scis despre localitate ca fiind ciudata,dar numai pentru acest aspect si poate pentru lipsa vizibila de implicare a edililor orasului,in treburile administrative ale localitatii montane ce ar putea deveni in timp,chiar si atractie turistica,un mare atuu,fiind asezarea geografica de exceptie.

http://www.youtube.com/watch?v=AkaZH9IvPuk

http://www.youtube.com/watch?v=a8bFmfetUco

http://youtu.be/9fr8j1ZK43Y

http://youtu.be/_K9UL38GHS4

Pe  "vale",se aduna oameni,sa joace sah,sau remi,in fiecare zi,lipsesc de pe marginea drumului,doar cand ploua,sau ninge.Discuta despre politica romaneasca,
se agita si vocifereaza,cand se intampla ca cineva sa contrazica teoria cuiva...Sincer nu mi-as putea imagina sa pot trai intr-o comunitate,cu atatia tigani ,sa-mi fie si vecini pe deasupra.Nu fac discriminare,insa nu-mi place deloc modul lor de viata,galagia familiala,manelele tampite pe care le asculta cu atata patos si mirosul de viata ranceda din preajma locuintelor.Am pozat strada si putin in perspectiva,alegandu-ma cu injuraturi de tigan,spunandu-mi ca pe ei nici politia nu-i fotografiaza,eu cu ce drept o fac.Uite-asa,cu un drept cat se poate de simplu si curat,poate cu usor simt civic care dispare odata cu gandul la societatea noastra in ansamblul ei plin de gropi,noroaie,manele,saracie si mizerie,societate care se vrea in spatiu Shengen,dupa o intrare nemeritata in UE.Dar asta e alta poveste,care uneori ma depaseste si mai bine ma abtin mai ales sa scriu aici...sau cine stie.


Without You by Charlie Wilson
PE CURAND..........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape