_ _

11 octombrie 2010

Promisiunea

Asa cum v-am promis aseara,voi scrie despre...formula cheie pentru a obtine ceea ce doriti,care exprimata intr-o forma familiare,este urmatoarea:"Puteti avea tot ceea ce doriti cu conditiile:1) sa stiti exact ceea ce doriti,2)sa o doriti cu suficienta energie, 3) sa aveti convingerea ca o veti obtine si 4)sa acceptati sa platiti,pentru a o obtine,pretul cuvenit."
Va cer acum sa examinati cu atentie trei din cele patru elemente ale formulei cheie:elementul idealurilor definite sau "sa stii exact ce vrei";elementul dorintei insistente sau "sa o doriti cu suficienta energie";elementul compensarii in contra-partida sau "sa acceptati sa platiti pretul achizitiei".Fiecare dintre aceste elemente este de o mare importanta prin prima conditie impusa:"sa stiti exact ce doriti".Cand va veti opri la intrebarea:"Ce vreau exact ?",veti inclina sa credeti ca este usor de raspuns.Dupa ce veti analiza insa in detaliu si foarte serios intrebarea,veti descoperi doua obstacole care va stanjenesc in formularea unui raspuns corect.

Aceste obstacole sunt:1)dificultatea de a furniza o idee clara si completa despre dorintele ,aspiratiile,ambitiile si sperantele voastre;2)greutatea de a distinge,in multitudinea dorintelor,aspiratiilor,ambitiilor si sperantelor noastre(in conflict unele cu altele),pe acelea pe care le "doriti" mai mult decat pe celelalte.Veti descoperi in voi"sfanta nemultumire"fata de insatisfactia generala pe care vi-o da conditia voastra prezenta si stiti foarte bine la ce ma refer,eu sunt unul din cei afectati peste masura,situatia voastra,lucrurile pe care le posedati,dar si limitele in care sunteti obligati sa va miscati.Veti simti,poate,chiar"dorinta bruta"a puterii elementare a dorintei in voi,dar nu veti putea defini clar in mintea voastra directiile exacte in care doriti ca aceasta forta elementara sa inceapa sa se exprime si sa se manifeste.
   Incepeti prin a va intreba:"Care sunt dorintele mele cele mai arzatoare?
Ce doresc,ce vreau mai mult decat orice altceva si dincolo de orice?Care sunt dorintele mele cele mai sus plasate pe scara valorilor?"Incepeti apoi sa"ganditi avand la indemana creion si hartie",raspunzand astfel la intrebarea formulata mai sus.Luati creionul si incepeti sa notati dorintele voastre cele mai arzatoare-"nevoile'si "vointele"voastre cele mai importante-pe masura ce ele apar constiintei voastre ca raspuns la ancheta pe care o faceti.Notati cu grija lucrurile si obiectele,telurile si idealurile,aspiratiile si ambitiile,sperantele si asteptarile increzatoare care se prezinta in cursul acestui inventar mental.Notati-le pe toate fara sa va ganditi daca veti fi vreodata in masura sa le obtineti sau sa le dobanditi.
 Notati-le pe toate pe o lista,chiar daca va par absolut ridicole si inaccesibile pentru moment.Nu va lasati striviti de stralucirea telurilor si idealurilor,aspiratiilor si ambitiilor care se prezinta astfel.Chiar existenta lor in dorintele voastre spontane constituie,intr-o oarecare masura,prorocirea realizarii lor.Voi folosi in acest sens fraza rostita de Napoleon:"Nimic nu este prea maret pentru un soldat al Frantei".Sunteti si voi acest soldat al Frantei!Nu impuneti limite dorintelor voastre spontane.Daca se iveste o dorinta mareata,ea trebuie sa fie respectata,inscrieti-o deci pe lista voastra.
 Voi reveni cu acest subiect,data viitoare,intr-o noua postare,cine stie,azi,maine,cand va fi timp,va astept cu drag sa cititi si sa ascultati muzica mea preferata.Iata una din multele piese...


NORMAN Brown-out'a nowhere.wmv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape