_ _

17 ianuarie 2011

Leonardo Da Vinci





Cum trebuie infatisate in pictura lucrurile indepartate
Usor se vede ca aerul,care se afla de-a dreptul deasupra pamantului,e mai dens ca celalalt si cu cat te ridici mai sus,cu atat este si mai putin piclos si mai straveziu.Lucrurilor ridicate si mai indepartate de tine,li se vor vedea mai  putin partea de jos,pentru ca o zaresti printr-o linie ce trece prin aerul dens aflat deasupra pamantului si care se intinde fara intrerupere.
Varful inaltimilor de care vorbim ajunge la ochi printr-o linie care,cu toate ca incepe de la tine intr-o atmosfera densa,totusi se termina sus,adica intr-o atmosfera mult mai usoara decat cea de jos.Pentru acest fapt,cu cat aceasta linie se indeparteaza treptat de tine,cu atat trece dintr-o atmosfera usoara intr-o atmosfera si mai usoara.
Deci pictore,cand vrei sa redai muntii,sa arati ca,din culme in culme,poalele lor vor fi mai clare decat varfurile.
De ii faci sa fie indepartati unul de altul,sa le faci poalele mai clare si cu cat mai mult se vor inalta,cu atat ne vor arata ele mai limpede adevaratele lor forme si culori.

http://translate.googleusercontent.com

Pictorul priceput trebuie sa picteze doua lucruri principale,adica omul si ceea ce se petrece in mintea lui.Lucrul dintai este usor,cel de-al doilea este greu,pentru ca trebuie sa-l exprimi prin gesturile si miscarile madularelor.
Pe acestea trebuie sa le invete de la multi,care le fac mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape