_ _

11 ianuarie 2013

Hackerville

Aflat la marginea Carpaţilor, în centrul României, nimeni nu bănuieşte secretul acestui oraş ai cărui locuitori conduc limuzine şi câştigă mai mulţi bani într-o lună decât majoritatea românilor într-o viaţă.
Francezii de la "Le Monde" au reluat subiectul hackerilor din Râmnicu Vâlcea şi au aflat de la Mark Gitenstein, fostul ambasador american la București, că aceştia au sustras, anul trecut, un miliard de dolari din conturi americane.

Cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea este denumit de francezi „Centrul mondial al criminalității informatice”.

„Mașini luxoase sunt parcate în jurul blocurilor construite în anii comunismului. La volan, tineri de 20-30 de ani. Bine ați venit în Hackerville – centrul global al hackerilor, capitala pirateriei online. Cumpărători pe internet din Franța, Marea Britanie, Germania, Italia și, în special, America, au devenit victime ale rețelei de hackeri români”, scrie Le Monde.

Cei de la "Le Monde" au reușit să vorbească cu unul dintre hackeri care a declarat: „Este mai uşor cu americanii, ei îşi cumpără până şi pâinea online, fac totul pe internet. Păcălesc patru sau cinci utilizatori pe săptămână, ceea că mă face, cu câteva mii sau chiar sute de mii de dolari mai bogat.  Este o lume mare şi este plină de proşti care ar cumpăra orice de pe internet. Noi vindem produse fictive, clonăm site-uri, şi furăm informaţii de pe cardurile de credit. Folosim catâri financiari, care scot banii din conturi şi îi trimit prin Western Union. Ei păstrează 30% şi noi restul”.
Puterea hackerilor români constă în faptul că, spre deosebire de cei din alte țări, lucrează în echipă, constată Le Monde. Fenomenul a început în 1996 și, până în anul 2003, când România a adoptat o lege împotriva criminalității informatice, hackerii au operat nestingheriți.

Peste 600 de poliţişti români au fost antrenaţi de trupe speciale FBI pentru a lupta împotriva criminalităţii pe Internet. În 2011 poliţiştii români au avut peste 1.000 de astfel de cazuri, în care au arestat peste 500 de cybercriminali. Doar 150 au fost aduși în faţa justiţiei.
 Sursa informatiei fiind cea de mai jos,va las cu bine.
 www.capital.ro

3 comentarii:

  1. De necrezut, românii cei atât de individualişti cooperează la cele rele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihai,cineva trebuie sa fie in acest top rusinica.Iaca,suntem noi romanii,maestri la ce e mai rau.Nu te-ai saturat?Mai poti indura atatea emotii si vesti care se aduna zi de zi si nu se vor mai termina.Ai auzit ca Gigi,pastorul mare,ce turma ca el nimeni n-are,nu vrea sa-si declare banii avuti prin conturi,cica nu-l poate obliga nimeni,cum adica el,ditamai parlamentarul ales de poporul orb si surd si mut si p..st,sa fie obligat de cineva,el va scoate in afara legii inclusiv"A.N.I.",o va declara neconstitutionala.
      “Am și nu spun niciodată, nu mă obligă nimeni, poate să se dea și peste cap ANI (…) că nu dau niciodată numele de cont (sic!), banii din cont, nu-i scriu niciodată în vreo declarație banii mei”.
      “Dacă vreodată o să existe un proces în sensul ăsta, o să declar legea neconstituțională, pentru că nu mă obligi pe mine ca să-ți spun eu ție banii mei”.
      “O declar neconstituțională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat în judecată pe tema asta (…) Nu pot să o declar acuma. Când nu o să fie Zegrean și cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, când o să plece ăia de acolo”.
      Mihai,astea-s cacarezele lui.La ce te poti astepta din partea unui individ bogat?

      Ștergere
  2. La aşa oi aşa păstor. Dar nu înţeleg unde sunt câinii."Stăpâne,stăpâne mai cheamă-ţi şi-un câine..."

    RăspundețiȘtergere

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape