_ _

02 ianuarie 2013

Sternsinger

Un eveniment traditional mi-a atras atentia azi de dimineata,cand in casa unde ma aflu,un grup de fete imbracate in costume ce-i  reprezinta pe cei Trei Crai de la Rasarit,in varianta catolica,in cea ortodoxa am avut si eu cate un "rol",pe parcursul catorva ani de copilarie,cand ba am fost Baltazar,altadata alt mag.
 În Austria și Germania, stelarii fac parte dintr-o organizație ce strânge fonduri caritative pentru țările sărace.Din spusele insotitoarei copiilor,fondurile vor fi donate copiilor saraci si cu probleme.
Asadar vorbim despre Sternsinger(Cântec de stea),lasand articolele specifice sa dea explicatiile ce se cuvin.Am surprins momentul fara sa ezit si iata,exemplul este cat se poate de real.
Iata ce am aflat intre timp,navigand liber pe internet...dati un simplu click.
http://vis-si-realitate-2.blogspot.co.at/2011/01/colindatorii-die-sternsinger.html

3 comentarii:

  1. frumos obicei, nu-i asa? :)
    In România, din 6 ianuarie pâna pe 10 ianuarie merge Preotul cu Botezul din casa in casa, în tarile cu preponderenta catolica, copiii aduc binecuvântarea în casele oamenilor, iar banii care se aduna în cazul în care cei colindati doresc, sunt folositi asa cum bine spui si tu Costi, în scopuri caritabile. Fiecare cartier are biserica care pregateste un singur gerup de colidatori, si care colinda casele comunitatii - vreau sa precizez ca nu sunt mai multe grupe de Sternsinger intr-un cartier.
    Sa ai un An Nou binecuvântat, sa te bucuri de sanatate si prieteni sinceri! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-mna Carmen,traditia aceasta este cu atat mai profunda,cu cat spriritului religios i se alatura si unul caritabil.Din nefericire in Romania,nimic nu mai este cu adevarat pastrat si intretinut intr-o atmosfera traditionala.Atat de mare este influenta,conditiilor sociale,de trai prost,saracacios,incat in timp relativ scurt,doar in unele zone izolate,mai poti vorbi despre o Romanie traditonala.Mi-e greu sa folosesc cuvinte de raspuns aici,gandindu-ma,ca-i pot vedea pe Vadim T.,Gigi B,Voiculescu,Dragnea,Negoita,Verestoy,Patriciu,
      Paunescu R.,Paunescu G.,Videanu s.a.m.d.,colindand cu Irodul,Plugusorul...Ii vedem in schimb in biserici,rugandu-se probabil,ca romanul sa ramana la fel de naiv,sa-l poata alege tot pe EL,cel mai destept grajdar al tarii.Sincer,scuze pentru expresie,mi-e lehamite de ei si de bogatiile lor.Nu mai dau 2 bani nici pe ei nici pe politica lor de sht.:-)
      In ce priveste simpla d-voastra incursiune pe blog,apreciez si aveti aceleasi ganduri bune si din partea mea.La Multi Ani!

      Ștergere
  2. tocmai ne-au colindat die Sternsinger :) La multi ani!
    http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2013/01/heilige-drei-konige-coincide-cu.html

    RăspundețiȘtergere

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape