_ _

25 mai 2013

Adiere sigmundfreudiana in suflet

Totul e iluzie,ca si distorsiunea sufletului meu,pe care il simt vibrand...Femeia cea care are darul de a se furisa in sufletul uman,asa cum o face Hybris ne arata ca viata e o pedeapsa,iar mitul adamic,acela care se regaseste in multi dintre noi salasuieste asemenea unui vampir ascuns intr-un cosciug putred,mit care incearca deseori sa deschida lacatul ruginit si intepenit al inimilor noastre,pana la ivirea pacatului ramanand pana cand,cel putin ne putem noi imagina,dupa trecerea neobservata de noi,in nefiinta..Ne e bine impreuna...scrie "cineva"si ne va fi,a fost raspunsul Borgiei,nestiind ca viata
normala,are de fapt in buna parte din ea,dese momente, de anormalitate.Constientizarea vietii,nu mai tine cont de valorile eticii si moralei crestine si totusi ma intreb de ce,in ierarhia institutiilor sociale,mai sunt ,care profita speculand din plin de credulitatea, naivitatea, superficialitatea şi prostia omenească.
Ma gasesc pe pamant austriac si parca teoriile sigmundo-freudiene imi napadesc,cele mai ascunse colturi neumblate ale creierului si ma determina sa scriu,cu o lejeritate,pe care nu mi-o recunosc ceea ce mi se intampla in aceasta perioada,poate fi aceea criza prin care trecem cu totii.As face un efort inutil de a-mi
clarifica aspectul acesta.E altfel de criza,se spune ca nu mai putem fi seducatori prin frumusetea trupului,ci prin ceea ce stim,prin umor,intelepciune,prin puterea de a-i ajuta pe cei din jur,asa cum de altfel,se intampla acum,in viata mea.Auto investigatia pe care mi-o fac acum descoperind pe zi ce trece ca schimbarile sunt de natura neintelegerii mele,a ceea ce se petrece cu adevarat si de unde poate veni,atat de spontan interesul meu pentru specificul uman si subconstient,cel care m-a determinat cred sa scriu un astfel de articol - raspuns.Il definesc asa, intrucat vizita mea virtuala,acasa(pe blog),la Borgia,s-a materializat in final,cu o parte de raspuns acolo si alta parte,incluzand-o si pe aceea aici,unde voi ati ajuns sa cititi acum.Din nefericire traducatorul celor de la Google,nu este decat conexiune computerizata si e de asteptat sa existe lacune in intelegerea textului,evident de catre cei din alte colturi a lumii.Discutia de altfel naiva,despre un astfel de subiect mi-o imaginez  ca fiind un subiect tratat,in cerc inchis, fara vreun interes din partea voastra,asa cum ma astept si visez la implinirea deghizata a mai multor dorinte inconstiente,adica voi visa la vise.
Nu pot vorbi despre cineva pe care nu-l cunosc,fara sa stiu cine este,sau nici macar cine a fost.Asa cum bine pot sa nu vorbesc despre cel pe care-l cunosc,despre care stiu cine este si ce a fost.

http://timpfaraclipe.blogspot.co.at/2013/05/atat.html#links

2 comentarii:

  1. Nu voi incerca sa ma pierd in argumente..si nici nu am chef de filosofeala pe propria mi creatie.Daca ai fi mai rasfoit prin ”aberatiile” mele, ai fi descoperit ca ador anormalitatea.Si constientizez fiece litera tastez..Si fac un amalgam din prostia umana, naivitate, ipocrizie..din tot ceea ce doresc.Dont judge me if you dont know me..:)Spor la..”caracterizari”:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Borgia,nici eu nu sunt "normal",de aceea,poate am postat,pe blogul tau,asa cum fac mereu cand imi place la nebunie,mai ales cum scrii tu.Ma refugiez cand am ambitie in pictura,peisaje,n-am terminat decat 2 ani de studiu la Cluj,insa stiu ce si cum sa fac...Am descoperit mult prea repede stilul tau aparte,de cum am citit ici colo cate ceva,nu mi-a trebuit mult sa-mi zic:Uite-o si pe asta,(a nu se intelege ca-i dusa cu pluta),ce fain scrie,ioi ce bine c-am gasit-o,poate voi putea comenta cate ceva si-i voi atrage atentia asupra a ceea ce ma rascoleste si-mi sustinte tot ce scriu si nu scriu,ce-am scris si ce voi putea sau nu scrie...Ma atasez nefiresc de locuri si randuri,care-mi sustin inspiratia de a dezvolta subiecte,de a raspunde in versuri,la alte versuri,cum o fac aici:
      http://suntfraiera.blogspot.com
      Nu te voi putea judeca,n-am cum, nu sunt D-zeu si nici nu vreau sa te cunosc(sau mi-as dori..de ce?),decat asa,in acest simplu mod:blog,comentarii,postari,impresii,prostii,naivitati,ipocrizii...
      Sunt sigur insa ca prezenta mea in Austria,la lucru,ma determina sa scriu cu atata patos,in timpul liber,pentru ca atunci cand ma voi intoarce in tara,voi fi atat de ocupat,incat blogul va fi pustiu.Multumesc pentru prezenta ta aici,pentru comentariu si pentru gandurile bune ce le ai,daca le ai pentru mine.Spor la talmes-balmes...:-)

      Ștergere

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape