_ _

24 august 2010

Vorbeam(va scriam) despre pictura...

...dar si despre muzica,oof, haideti sa vedeti ceva fain,asa beau oamenii buni...  Roland Cvartetului Ari - Transcrierea Jazz de la ro ...



   ...si ma gandeam sa impartasesc din cele cateva cunostinte pe care le-am dobandit,in timp.Spun cateva si ma gandesc la cata informatie exista despre acest subiect delicat.
Daca esti rabdator,ambitios,ai un pic de talent si ceva resurse financiare pentru cele necesare picturii,nu renunta !Chiar daca lucrarile tale vor sta atarnate in holul casei,prin camere,pe peretii apartamentului prietenei,prietenului,sau la serviciu(ma gandeam la biroul sefului tau...cel cu burta mare).Glumesc(pe seama sefului)...sunt multi patroni,in toate domeniile si cred ca sunt mai multi decat muncitorii,cine stie.Sa-i lasam sa faca bani ,afaceri prospere,viata frumoasa si sa fie sanatosi,ca degeaba au multi bani daca sufera de boli.Eu sunt propriul meu patron, sarac si dator,nu mai am un ban in jeb demult si nu stiu decat ca viata este o succesiune de momente.Dacaintelegi prezentul,nu mai ai nimic de facut,nici de cautat.Dar cui ii pasa fiecare are problemele lui si e normal asa.



Haideti sa evitam aceste subiecte,la urma urmei grave,de actualitate,sprijinite de o politica romaneasca pura,bolnava,cu actori politici bogati,conturile lor mirosind a bani murdari,uneori.
Gata promit sa nu ma mai gandesc asa profund si sa ne lasam dusi de mirosul uleiului de in,a vopselelor in ulei,tempera,acuarelelor(care ma insotesc in amintirile din copilaria saracacioasa si frumoasa pe care am avut-o),a panzelor proaspat acoperite de clei de oase,aracet,alb de zinc,a tigarilor si coniacului,nelipsite din viata multor artisti,a mirosului de cartofi prajiti cu mujdei de usturoi,adusi de vreun prieten,sotie,amanta,prietena,celor care au atelierele departe de bucataria de acasa...

V-am pregatit ceva special,este vorba despre unul dintre cei mai mari peisagisti pe care i-am putut eu urmari,de-a lungul studiilor mele.Nu sunt singurul care afirma acest lucru(oricum nu conteaza  opinia mea),au spus-o specialistii vremurilor de atunci...                                                                                                         
Acest formidabil artist s-a numit LOUIS ASTON KNIGHT si s-a nascut la Paris in anul 1873,este fiul pictorului Daniel Ridgway Kight,un american expatriat,creste intr-un mediu artistic si muzical,studiaza mai intai la o scoala din Anglia,este indrumat de tatal sau si are privilegiul sa fie elevul celor doi mari pictori,Robert Fleury si Jules Lefevre.
Debuteaza la Salonul din Paris in 1894,deschizandu-i portile succesului,in  toate lucrarile pe care le-a realizat in marea sa cariera artistica.Castiga apoi numeroase premii si medalii de aur,la Geneva,Paris,Lyon,Nantes,bronz la Paris,toate la expozitii la care a participat,fiind chiar premiat ca fiind singurul american
castigator a doua medalii de aur,in doi ani consecutivi,la Salonul din Paris din anii  1905 si 1906. In 1924 este
desemnat Cavaler al Legiunii de Onoare,in 1928 devine ofiter,iar mai apoi comandant,in 1934.
Maestrul Louis Aston Knight,il viziteaza din cand in cand,la casa lui din Giverny, pe prietenul sau Oscar Claude Monet(cel care a ramas in istorie drept parintele fondator al miscarii impresioniste si cel care a inspirat o noua poetica a  momentului si a unei sensibilitati formale si lirice a materiei).  
  Gradinile lui Monet il impresioneaza atat de mult incat isi amenajeaza,de jur- imprejurul casei,un paradis verde,cu multe flori,copaci diversi,multe salcii,ajutat si de naturaletea si splendoarea zonei.Este premiat an de an pentru cea mai frumoasa gospodarie si cel mai de seama gospodar,gradinar-pictor...click aici sa vedeti...Instrumental
In 1911 atrage atentia americanilor,dupa  expozitiile din New York,Florida si California,iar in anul 1931,la expozitia de la Galeria Levy din New York s-a remarcat cu lucrarile sale.A devenit dealtfel si un favorit al presedintilor americani de atunci,presedintele Harding cumparand pictura intitulata Aston Afterglow, care avea sa atarne pe peretii de la Casa Alba.A reusit chiar sa aiba o expozitie personala la Casa Alba,pe vremea presedintelui Coolidge.
Lucrarile acestui mare artist sunt gazduite de mari colectii de arta,din intreaga lume,cum ar fi Muzeul Luxembourg; Musée des Colonies, la Paris, Muzeul de Arte Frumoase, Toledo, Ohio şi Muzeul Delgado, New Orleans.

aici puteti vedea...din extraordinarele picturi ale genialului
LOUIS ASTON KNIGHT

vedeti aci cateva lucrari...semnate de tatal lui
Daniel Ridgeway Knight American painter 1838-19...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape