_ _

20 ianuarie 2011

Un subiect delicat,pe care am vrut sa-l evit...si totusi scriu..


Dragii mei navigatori pe internet si implicit aici,veti avea parte,drept lectura, "Mini-jurnalul unui emigrant",scris demult,gasit recent.scotocind prin tot felul de lucruri,uitate in podul casei.Puteti sa va faceti comozi,sa dati un click pe una din melodiile postate pe blog (chiar deasupra...)si sa savurati incepand din acest prim episod,daca aveti rabdare,din insemnarile mele.Nu-si au rostul,asemenea jurnale,nu cred ca intereseaza pe cineva sa stie amanunte din trecutul cuiva,insa iata,este un moment de "criza" si  pe acest blog,asa incat haideti sa incepem.
28.05 1991-Iugoslavia
"Incep destul de tarziu sa scriu in acest carnetel(dupa 7 zile traite in acest sat iugoslav,Veliko-Selo),insa cred ca am inspiratie si in aceste momente de oboseala.Odata ajunsi in aceasta tara,mai precis in gara Dunav din Belgrad,romanii te intampina cu binecunoscutele vesminte si obiceiuri pe care nu vreau sa le aduc aminte.Azi e o zi ploioasa,ghinionista pentru mine,neputand lucra ce ne-am propus cu amicul meu Dragan.Au trecut cele 7 zile de cand sunt pe meleaguri iugoslave,nu lipsite de importanta,zile pe care mi le voi aduce aminte usor,pentru ca fac parte din perioada interesanta,dintr-un punct de vedere,a vietii mele.

A locui intr-un beci,nu inseamna neaparat a te gandi la umezeala,miros ranced de mucegai,ci inseamna a trai alaturi de cativa baieti care sunt veniti,se pare,pentru a cumpara tuica,rachiul,vinul si berea din magazinele satului Veliko-Selo.Nu inseamna,decat a trai cu gandul ca cineva,te poate fura oricand,bate si uneori ii gasesti pe aceia care s-au nascut pentru asa ceva.
Zece "sobolani",respiram aerul insuportabil al pivnitei proprietarului Ceda(Deda),aer infectat si de vecinul de pat,Ghita moldoveanul,care,pentru el si cei din jur,a bea si a fi beat mereu,inseamna a fi ceva normal.Mihai,inteligentul(ii spun cei vechi din camera),face pe baiatul atotstiutor,laudaros si plin de importanta,dar ii ramane calitatea de a fi un baiat bun si destul de educat.Romanica,baiatul brunet din Sibiu,are cateva iesiri de om dur si totusi ramane in continuare,colegul cu putina inima pentru toti(e unul din sefii beciului).Nelu ,barbatul divortat,simplu  om morocanos,cu privirea severa este totusi un bland,dar nu intotdeauna.Marian,baiatul din Carasova,vorbitor al limbii sarbe,este unul din aceia care face ce vrea,cand vrea si cu cine vrea...Ii place sa bea,dar interesant,are un suflet asa bun,incat incearca uneori sa te ajute.Dezordonat in vorbire si comportament,irita pe cei din jur.Cel mai in varsta coleg este Martin,tot un Carasovean,slab,uscativ,de 40 ani,destul de calculat in tot ce face,dar ii place si lui sa bea mult si asta nu inseamna sa poti trece cu vederea,dar pentru ca trebuie,m-am acomodat cu gandul ca traiesc printre betivi.A ramas sa scriu despre Puiu,un baiat linistit,fara vicii deosebite
este plecat in tara,acasa de 2 zile si pare a fi cel mai de treaba.Cornel Mesesan,colegul meu de pat,prieteni pana la un punct anume,ramane acel om calculat peste masura,precaut si interesat sa-si scoata inteligenta,dealtfel incontestabila in cateva domenii.Incearca sa ma "intepe" mereu cu cate ceva vorbe,care uneori supara.Ramane insa acela cu care m-am pornit la drum si vom incerca sa "reusim".

Urmeaza somnul..este ora 01:33 minute si va spun noapte buna,pe curand,cand va fi un nou episod.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape