_ _

28 decembrie 2012

Inapoi in viitor,linii de portret

Inapoi...
Tanarul inalt,robust,cu infatisare atletica,elegant pana la pedanterie,conducea Opelul Frontera Sport,cu aerul unui sportsman,degajat si totusi atent la efectul fotografiei.Se comporta ca un actor ce joaca in propriu-i scenariu.Intre actor,scenarist si regizor exista o concordanta perfecta.Efectele se obtineau usor,iar protagonistul in ciuda "saraciei",impunea prin farmecul sau.Vorbea rar,cam de sus,iar verbul era caustic cu mediocritatea,extinsa pana la manelism.Anecdotele tipic banatene,intre amici,faceau repede inconjurul orasului si deliciul cafenelelor,el doar lucrand in doua din ele.Lumea artistica,putina la numar,parea la inceput ezitanta fata de acest personaj,traind la Cluj,sau Sannicolau ca si cum ar fi la Budapesta sau Viena,ii accepta cosmopolitismul desuet si-l considera in pictura doar un amator inofensiv.
In viitor..
Numai ca in scurt timp,pe masura ce resursele financiare si asa precare sunt de neatins,"amatorul" renunta la tentatiile boemei si zaboveste din ce in ce mai mult in fata sevaletului.Este momentul cand confratii se uita pentru prima oara mai cu atentie la cadrele semnate Pop.Cu vremea,daca aceasta va tine cu el,fara semnificatii profunde,biografia personajului Pop,va ceda locul biografiei operei pe cale a se contura,Pop iesea cu alte cuvinte,in public ca artist.
Calea spre viitoarele impliniri artistice sa fie oare larg deschise,intr-o lume romaneasca inchisa si in nuante de gri?
Vom trai si vom vedea...:-)

5 comentarii:

  1. Domnule Pop sau mai bine cu permisiunea dumneavoastră Costi eu nu sunt ceea ce se înţelege în general printr-un blogger,scriu mai mult pentru mine,(din frustrare)destul de rar atunci când am timp.Citesc cu plăcere articolele tale şi apreciez înclinaţia(pasiunea)ta pentru artă.Sărbători fericite şi la mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine Costi si cu permisiunea d-voastra,Mihai,nici eu nu ma consider un blogger,am mai scris despre acest lucru,nu m-am gandit sa ma dedic in mare parte a timpului,postand diverse,constant.Am avut intreruperi mari,din diferite motive....Imi place sa scriu, as putea face un hobby,cautandu-mi de lucru prin literatura romana,pentru inceput,apoi in cea universala,evident,sa fac niscaiva bani...hehehe,insa treburile nu sunt nici pe departe asa cum as vrea eu.Toate-s pe dos,insasi viata mea are de cativa ani incoace un coboras ametitor,generat de euforia unui moment bun in imobiliare si de usurinta cu care am administrat prost partea financiara.Scriu cand am timp si chef,uneori am incercat, sa respect ce trebuie,legat de tag-uri,blog,google,etc,insa sunt dezamagit,asa incat nu prea imi pasa,n-am nimic de pierdut,ca de casigat nici asa.O strangere de mana virtuala si un LA MULTI ANI si tie si celor dragi.

      Ștergere
    2. Niciodată nu-i târziu să plăteşti tribut artei oricare ar fi ea. Gauguin s-a apucat serios de pictură la patruzeci de ani. poţi să încerci şi cu literatura. Mise pare cş ai talent. Apropo,este frumoasş Austria?

      Ștergere
    3. Am reusit in 1991,sa trec prin lagarul de la Traiskirchen,de langa Viena,apoi sa colind prin Austria cateva zile in cautarea unui loc de sedere si de munca.De-atunci am ramas surprins de arhitectura si eleganta in modul de gandire al austriecilor.Acum,nu am avut timp sa ies,oricum sunt la munte,am iesit intr-un orasel din apropiere cu gazda la cumparaturi si aceleasi cuvinte la superlativ....Wunderbar!Poate e doar o parere trecatoare,cu talentul meu....hahaha,e o incercare a mea si e simplu,nu trebuie sa-mi caut prea mult cuvintele,vin ca pe banda.Cine stie,ce ascunzisiuri mai am,negasite si neexplorate.Multumesc oricum,La Multi Ani!:-)

      Ștergere
    4. Cea mai mare provocare din viaţa unui om este să-şi găsească drumul.Nu degeaba pe frontispiciul templului de la Delphi era scris "cunoaşte-te pe tine însuţi".Îndrăzneşte!

      Ștergere

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape