_ _

29 martie 2013

Mesaj catre Teodor


D-le Teodor Maries,pentru ca nu mi-ati raspuns la mesaj deloc,am asteptat cu nerabdare un simplu semnal,macar ca ati primit,ati citit si salutare.N-ati facut-o si m-am simtit ca un nimeni in drum.Dar nu sunt asa,am demnitatea mai puternica decat o afiseaza altii.Realitatea e simpla si cruda,imi scria azi bunul meu prieten Vivian....Am asteptat un sfat,sunteti acolo si stiti ce-i de facut.Ce spuneti?Stiti ce doresc?Sa va dau o lectie,o meritati atat d-voastra cat si multi,multi politicieni de duzina,care-mi randuie prost viata...!Lectia pe care vreau s-o retineti,este,despre bun simt si despre reactie.N-ati avut nici una!Iata ce v-am scris...

D-le Teodor,stiu ca atata vreme a trecut,de la Revolutia din decembrie 1989 si eu n-am intreprins niciodata,nimic,ca sa arat ca am fost un adevarat revolutionar,pazind una din institutiile de seama ale Clujului,fiind vorba de Primarie.Am fost alaturi de grupul de tineri insufletiti,de schimbarile care se intamplau atunci si care s-au derulat,asa cum destinul a facut-o.Unul din acei tineri,pe care-l evidentiez aici,s-a dovedit a fi ales primul primar liber,intr-o Societate libera clujeana si este vorba de d-l Valeanu Nicolae.Eram singurul muncitor,alaturi de mine fiind si tatal meu, de la "Tehnofrig"Cluj Napoca,o fosta mare intreprindere,care am fost citat de catre d-mna Doina Cornea in fata Catedralei Ortodoxe Romane,ca fiind organizatorul principal,al iesirii muncitorilor din uzina,la marsul de protest,ce-a urmat dupa uciderea mai multor oameni pe raza orasului.Dupa protestul la care au participat aproape toate fabricile din Cluj,am decis sa ma implic,simplu si curat,la paza Primariei,fiind si singurul tanar muncitor,care eram scutit de productie,pana cand lucrurile s-au calmat si au inceput sa functioneze toate institutiile nou pregatite de a porni la un nou drum.E ciudat faptul,ca in 1992,l-am reintalnit pe d-l Valeanu Nicolae,care s-a dovedit in final,a-mi fi patron la salubritate,vreme de 5 ani,timp in care,as fi putut sa solicit autoritatilor romane,sa ma declare Revolutionar.N-am facut-o,din modestie si din amaraciunea ce m-a cuprins cand am deschis ochii la persoanele care ne conduceau destinele,ma refer printre altii la Ion Iliescu...si acolitii lui.Multe ar fi de scris,insa ma rezum la atat,imi cer scuze pentru expunerea lunga si va rog spuneti-mi ce sanse mai am,sa adun semnaturi,sau recomandari,sau ce-ar trebui sa fac.sa am parte de acest statut,meritat.Am sa insist unde ar fi cazul,pentru ca sunt consternat de prezenta multora,care nu merita a se numi revolutionari.Va admir,am facut-o din umbra,cu modestie si bun simt.Multumesc.


Teodor Maries este...

Teodor Doru Mărieș - Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog fiți atenți la cuvintele pe care urmează să le scrieți. Bunul simț este cel care trebuie să primeze si sunt sigur că așa veți face. Mulțumesc ! :-)
Please pay attention to the words that is going to write here. Common sense is the one that should be a priority and I`m sure you will. Thank you ! :-)

Protected by Copyscape